Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość: 12 serniczków
Składniki
500 twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
60g erytrolu
20g zmielonego maku
60g obranej pomarańczy
kilka kropli aromatu pomarańczowego
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
6 orzechów włoskich
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Obieramy orzechy i dzielimy je na połówki.
3. Blendujemy kawałki pomarańczy na gładki mus.
4. Ubijamy jajka na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, twaróg, budyń i aromat. Mieszamy całość łyżką z makiem.
5. Przekładamy masę do foremek. Na wierzchu serniczków wykładamy mus pomarańczowy.
6. Dekorujemy babeczki orzechami i pieczemy całość przez ok. 40 min., po czym studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Zostało Wam po świętach trochę maku?
Jeśli tak, to możecie go wykorzystać do przygotowania serniczków makowych z pomarańczą.
To świetny pomysł pachnący świętami, który świetnie sprawdzi się jako sylwestrowy deser.
A na dodatek, ma śmiesznie mało kalorii :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro