Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

150g chudego twarogu

150g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

30g erytrolu

80g jagód

kilka kropli aromatu waniliowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Wykładamy spód kokilek 20g jagód, a pozostałe składniki blendujemy na gładką masę.

3. Wylewamy ciasto na owoce.

4. Pieczemy serniczki przez 25 min.

25/06/2020

Serniczki jagodowe

Sezon na świeże owoce trwa w najlepsze, więc korzystam z niego, gdy tylko się da!

Dzisiaj udało mi się połączyć moje dwie miłości - twaróg i jagody.
Tak powstały
serniczki jagodowe.

Przepis składa się dosłownie z kilku składników, a wychodzi nam pyszny i pożywny deser :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro