Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
150g chudego twarogu
150g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
30g erytrolu
80g jagód
kilka kropli aromatu waniliowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Wykładamy spód kokilek 20g jagód, a pozostałe składniki blendujemy na gładką masę.
3. Wylewamy ciasto na owoce.
4. Pieczemy serniczki przez 25 min.
Sezon na świeże owoce trwa w najlepsze, więc korzystam z niego, gdy tylko się da!
Dzisiaj udało mi się połączyć moje dwie miłości - twaróg i jagody.
Tak powstały serniczki jagodowe.
Przepis składa się dosłownie z kilku składników, a wychodzi nam pyszny i pożywny deser :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro