Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 2 serniczki

 

 

Składniki

 

100g twarogu sernikowego (u mnie President)

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

10g erytrolu

20g płatków owsianych

5g miodu

10g migdałów

50g owoców (u mnie jeżyny)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy razem twaróg, jogurt i erytrol. Przekładamy masę do foremek i wykładamy na nią owoce.

3. W kubeczku mieszamy płatki z posiekanymi migdałami i roztopionym miodem. Wykładamy kruszonkę na owoce.

4. Pieczemy serniczki przez 25 min.

07/05/2020

Serniczek z owocami i owsianą kruszonką

Jako fanka serników mogłabym je jeść na okrągło,
dlatego
serniczek z owocami i owsianą kruszonką przygotowałam sobie na śniadanie :)
Wyszło pysznie, zdrowo i meeega białkowo, więc skoro można zjeść deser na śniadanie, to dlaczego nie? :P

Przepis nie jest skomplikowany, więc na pewno się Wam spodoba!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro