Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 serniczki
Składniki
100g twarogu sernikowego (u mnie President)
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
10g erytrolu
20g płatków owsianych
5g miodu
10g migdałów
50g owoców (u mnie jeżyny)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy razem twaróg, jogurt i erytrol. Przekładamy masę do foremek i wykładamy na nią owoce.
3. W kubeczku mieszamy płatki z posiekanymi migdałami i roztopionym miodem. Wykładamy kruszonkę na owoce.
4. Pieczemy serniczki przez 25 min.
Jako fanka serników mogłabym je jeść na okrągło,
dlatego serniczek z owocami i owsianą kruszonką przygotowałam sobie na śniadanie :)
Wyszło pysznie, zdrowo i meeega białkowo, więc skoro można zjeść deser na śniadanie, to dlaczego nie? :P
Przepis nie jest skomplikowany, więc na pewno się Wam spodoba!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro