Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 + 25 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
150g chudego twarogu
130g jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
3 białka jaj
15g erytrolu
15g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)
30g borówek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy twaróg z jogurtem, erytrolem i jajkiem.
3. Przekładamy masę do kokilek i układamy na wierzchu borówki.
4. Pieczemy serniczki przez 15 min.
5. W międzyczasie, ubijamy białka na sztywną pianę, po czym krótko miksujemy je z odżywką białkową.
6. Wykładamy pianę na wierzch serniczków i pieczemy je przez kolejne 25 min.
Serniczki z czekoladową bezą chodziły za mną od dawna, więc cieszę się, że w końcu się za nie zabrałam,
bo to naprawdę pyszny pomysł na pełnowartościowy, a zarazem lekki deser. Do bezy zamiast kakao i erytrolu dodałam czekoladowej odżywki białkowej, przez co całość ma jeszcze lepsze makro, a do tego jest bardzo sycąca.
To się nazywa zjeść ciastko i mieć ciastko:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro