Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 15 + 25 minut

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

150g chudego twarogu

130g jogurtu wysokobiałkowego

1 jajko

3 białka jaj

15g erytrolu

15g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)

30g borówek

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy twaróg z jogurtem, erytrolem i jajkiem.

3. Przekładamy masę do kokilek i układamy na wierzchu borówki.

4. Pieczemy serniczki przez 15 min.

5. W międzyczasie, ubijamy białka na sztywną pianę, po czym krótko miksujemy je z odżywką białkową.

6. Wykładamy pianę na wierzch serniczków i pieczemy je przez kolejne 25 min.

Serniczki z czekoladową bezą chodziły za mną od dawna, więc cieszę się, że w końcu się za nie zabrałam,
bo to naprawdę pyszny pomysł na pełnowartościowy, a zarazem lekki deser. Do bezy zamiast kakao i erytrolu dodałam czekoladowej odżywki białkowej, przez co całość ma jeszcze lepsze makro, a do tego jest bardzo sycąca.

To się nazywa zjeść ciastko i mieć ciastko:)

13/11/2020

Serniczek z czekoladową bezą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro