Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 3 serniczki
Składniki
300g twarogu sernikowego w temperaturze pokojowej (u mnie President)
10g żelatyny
40ml wrzątku
10g ciemnego kakao
15g erytrolu zmielonego na puder
15g kawowej odżywki białkowej
garść płatków migdałów
Wykonanie
1. Rozpuszczamy żelatynę w wodzie i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.
2. Miksujemy jedną połowę sera z kakao i erytrolem, a drugą z odżywką białkową.
3. Do obu miseczek wlewamy po połowie płynu z żelatyną i ponownie miksujemy.
4. Wykładamy do szklanek obie masy na przemian, po czym robimy wykłaczaką wzorki na ściankach naczynek.
5. Posypujemy serniczki płatkami migdałów i chłodzimy do stężenia przez ok. 3h.
Czy można mieć ciastko i zjeść ciastko? Po przygotowaniu
serniczków kakaowo-kawowych na zimno przekonacie się, że jest to jak najbardziej możliwe!
A to dlatego, że są nie tylko nieziemsko pyszne, ale też mają w sobie mnóstwo białka i mało tłuszczu.
Czy to nie brzmi, jak deser idealny? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro