Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

300g twarogu sernikowego w temperaturze pokojowej (u mnie President)

10g żelatyny

40ml wrzątku

10g ciemnego kakao

15g erytrolu zmielonego na puder

15g kawowej odżywki białkowej

garść płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy żelatynę w wodzie i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.

2. Miksujemy jedną połowę sera z kakao i erytrolem, a drugą z odżywką białkową.

3. Do obu miseczek wlewamy po połowie płynu z żelatyną i ponownie miksujemy.

4. Wykładamy do szklanek obie masy na przemian, po czym robimy wykłaczaką wzorki na ściankach naczynek.

5. Posypujemy serniczki płatkami migdałów i chłodzimy do stężenia przez ok. 3h.

Czy można mieć ciastko i zjeść ciastko? Po przygotowaniu
serniczków kakaowo-kawowych na zimno przekonacie się, że jest to jak najbardziej możliwe!
A to dlatego, że są nie tylko nieziemsko pyszne, ale też mają w sobie mnóstwo białka i mało tłuszczu.

Czy to nie brzmi, jak deser idealny? :)

16/03/2021

Serniczek kakaowo-kawowy na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro