Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

5 cienkich plastrów schabu (ok. 300g)

30g czerwonego pesto

30g startego parmezanu

400g ziemniaków

2 łyżki mieszanki ziół (u mnie toskańska)

 

 

Wykonanie

 

1. Przygotowujemy frytki według przepisu, który znajdziecie tutaj.

2. Oczyszczamy schab z tłuszczu, dokładnie rozbijamy go tłuczkiem, dzielimy na mniejsze plastry i obsypujemy ziołami.

3. Obsmażamy je na suchej teflonowej patelni, po ok. 5 min. na każdej ze stron (na średnim ogniu).

4. Smarujemy plastry sosem pesto i posypujemy serem. Podgrzewamy całość na małym ogniu przez kolejne 5 min.

5. Podajemy mięso z frytkami.

19/02/2021

Schab z pesto i parmezanem

Są takie dni, że nie mam pomysłu na obiad, ale z drugiej strony zjadałabym coś dobrego...

Wtedy z pomocą przychodzą mi proste i sprawdzone przepisy.
Jednym z nich jest pomysł na
schab z pesto i parmezanem, którego przygotowanie jest dziecinnie proste
i niezbyt czasochłonne, a efekt końcowy zachwyca smakiem :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro