Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
5 cienkich plastrów schabu (ok. 300g)
30g czerwonego pesto
30g startego parmezanu
400g ziemniaków
2 łyżki mieszanki ziół (u mnie toskańska)
Wykonanie
1. Przygotowujemy frytki według przepisu, który znajdziecie tutaj.
2. Oczyszczamy schab z tłuszczu, dokładnie rozbijamy go tłuczkiem, dzielimy na mniejsze plastry i obsypujemy ziołami.
3. Obsmażamy je na suchej teflonowej patelni, po ok. 5 min. na każdej ze stron (na średnim ogniu).
4. Smarujemy plastry sosem pesto i posypujemy serem. Podgrzewamy całość na małym ogniu przez kolejne 5 min.
5. Podajemy mięso z frytkami.
Są takie dni, że nie mam pomysłu na obiad, ale z drugiej strony zjadałabym coś dobrego...
Wtedy z pomocą przychodzą mi proste i sprawdzone przepisy.
Jednym z nich jest pomysł na schab z pesto i parmezanem, którego przygotowanie jest dziecinnie proste
i niezbyt czasochłonne, a efekt końcowy zachwyca smakiem :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro