Czas przygotowania: 10 minut

Czas duszenia: 90 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g schabu (4-5 plastrów)

50g śmietanki 30%

1 duża łyżka czerwonego pesto

3 łyżeczki mieszanki włoskich ziół

1 szkl. wody

450g ziemniaków

 

 

Wykonanie

 

1. Dzielimy plastry schabu na połówki, odkrawamy tłuszcz i lekko rozbijamy dłonią.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię i smażymy na niej mięso z każdej strony po 5 min. pozwalając, aby lekko przywarło do patelni.

3. Zalewamy je wodą i dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 80 min.

4. 5 min. przed końce, duszenia dodajemy do sosu śmietankę i pesto.

5. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.

6. Podajemy mięso z ziemniakami.

Ogólnie unikam śmietany, ale odrobina na pewno nikomu nie zaszkodzi,
dlatego z czystym sumieniem mogę Wam polecić
schab w sosie śmietankowym z pesto.
Jak to ze schabem bywa - na efekt końcowy będziecie musieli poczekać dłuższą chwilę,
ale obiecuję, że za bardzo się przy nim nie napracujecie :)

17/04/2020

Schab w sosie śmietankowym z pesto

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro