Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 90 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g schabu (4-5 plastrów)
50g śmietanki 30%
1 duża łyżka czerwonego pesto
3 łyżeczki mieszanki włoskich ziół
1 szkl. wody
450g ziemniaków
Wykonanie
1. Dzielimy plastry schabu na połówki, odkrawamy tłuszcz i lekko rozbijamy dłonią.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię i smażymy na niej mięso z każdej strony po 5 min. pozwalając, aby lekko przywarło do patelni.
3. Zalewamy je wodą i dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 80 min.
4. 5 min. przed końce, duszenia dodajemy do sosu śmietankę i pesto.
5. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.
6. Podajemy mięso z ziemniakami.
Ogólnie unikam śmietany, ale odrobina na pewno nikomu nie zaszkodzi,
dlatego z czystym sumieniem mogę Wam polecić schab w sosie śmietankowym z pesto.
Jak to ze schabem bywa - na efekt końcowy będziecie musieli poczekać dłuższą chwilę,
ale obiecuję, że za bardzo się przy nim nie napracujecie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro