Czas przygotowania: 20 minut
Czas duszenia: 90 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g schabu (4-5 plastrów)
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska)
2 łyżeczki majeranku
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz kolorowy
sól
1l wody
1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (450g)
480g ziemniaków
Wykonanie
1. Dzielimy plastry schabu na połówki, odkrawamy tłuszcz i lekko rozbijamy je tłuczkiem.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy cebulę w kostkę, a czosnek w plastry. Podsmażamy przez 5 min.
4. Dodajemy mięso. Smażymy je z każdej strony po 5 min. pozwalając, aby lekko przywarło do patelni.
5. Zalewamy mięso wodą, dodajemy musztardę i przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 70 min.
7. Do gotującego się sosu wrzucamy fasolkę i gotujemy jeszcze przez 20 min. (do miękkości fasolki).
8. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.
9. Podajemy mięso i fasolkę z ziemniakami.
Schab w sosie musztardowym z fasolką będzie od Was wymagał duszenia przez 1,5h,
ale wierzcie mi - warto poczekać! Nie jest to na pewno obiad "na szybko", ale raz na jakiś czas można zaszaleć
i zafundować sobie smaczną odmianę, jeśli bardzo często jemy drób.
Dodatkowo, dzięki fasolce zaserwujemy sobie dodatkową porcję białka i cennych witamin.
Schab w sosie musztardowym z fasolką będzie od Was wymagał duszenia przez 1,5h,
ale wierzcie mi - warto poczekać! Nie jest to na pewno obiad "na szybko", ale raz na jakiś czas można zaszaleć
i zafundować sobie smaczną odmianę, jeśli bardzo często jemy drób.
Dodatkowo, dzięki fasolce zaserwujemy sobie dodatkową porcję białka i cennych witamin.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro