Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

1 op. mozzarelli light (u mnie 125g)

60g świeżego szpinaku baby (najlepiej już umytego)

8 pomidorków koktajlowych

1 większy ogórek gruntowy

1/4 czerwonej papryki (ok. 40g)

szczypiorek

sól himalajska i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy kulki mozzarelli i pomidorki na połówki, a ogórka i paprykę na większe kawałki.

2. Łączymy wszystkie składniki, całość doprawiamy do smaku i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.

17/08/2020

Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą

Czasem zdarza się tak, że zupełnie nie mam czasu na stanie w kuchni i szykowanie posiłków do pracy.
Wtedy wybawieniem są dla mnie sprawdzone przepisy na proste, ale sycące i bardzo smaczne przekąski,
które można przygotować w 5 minut. Jedną z nich jest pomysł na
sałatkę ze szpinakiem i mozzarellą.
W końcu dobroczynnych właściwości szpinaku chyba nikomu przedstawiać nie muszę :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro