Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1 op. mozzarelli light (u mnie 125g)
60g świeżego szpinaku baby (najlepiej już umytego)
8 pomidorków koktajlowych
1 większy ogórek gruntowy
1/4 czerwonej papryki (ok. 40g)
szczypiorek
sól himalajska i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Kroimy kulki mozzarelli i pomidorki na połówki, a ogórka i paprykę na większe kawałki.
2. Łączymy wszystkie składniki, całość doprawiamy do smaku i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Czasem zdarza się tak, że zupełnie nie mam czasu na stanie w kuchni i szykowanie posiłków do pracy.
Wtedy wybawieniem są dla mnie sprawdzone przepisy na proste, ale sycące i bardzo smaczne przekąski,
które można przygotować w 5 minut. Jedną z nich jest pomysł na sałatkę ze szpinakiem i mozzarellą.
W końcu dobroczynnych właściwości szpinaku chyba nikomu przedstawiać nie muszę :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro