Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 5 porcji
Składniki
150g piersi z kurczaka
3 jajka
100g czerwonej papryki
120g makaronu z pszenicy durum
3/4 dojrzałego awokado (ok. 130g)
1,5 łyżki przyprawy do kebaba
240g skyru/jogurtu wysokobiałkowego
1 średnia puszka kukurydzy (170g po odsączeniu z zalewy)
sól i pieprz
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
2. Gotujemy jajko na twardo i kroimy w grubą kostkę.
3. Kroimy piersi w drobną kostkę, obsypujemy przyprawą do gyrosa i obsmażamy na teflonowej patelni przez ok. 10 min.
4. Łączymy w misce pokrojoną w kostkę paprykę i awokado oraz makaron, odsączoną z zalewy kukurydzę, jajka i mięso.
5. Mieszamy jogurt/skyr z przyprawami i łączymy z pozostałymi składnikami.
Sałatki goszczą u mnie niezbyt często, ale kiedy chcę uraczyć gości czymś pysznym, kombinuję i wymyślałam
różne sałatkowe wariacje. Ostatnio moim nr 1 jest sałatka warzywna z kurczakiem i makaronem.
Aromatyczny kurczak, makaron i warzywa, to dla mnie zestaw idealny :)
A to wszystko bez tłustego majonezu, a nadal pysznie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro