Czas przygotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

60g żółtego sera w kostce (u mnie morski)

80g wędliny drobiowej (najlepiej w kawałku)

2 średnie ogórki kiszone (ok. 100g)

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

szczypiorek

2 łyżeczki musztardy sarepskiej

pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo i studzimy je.

2. Kroimy ser, wędlinę, ogórka i jajko w grubą kostkę.

3. Łączymy je z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem i musztardą. Doprawiamy pieprzem.

29/04/2020

Sałatka szwajcarska

Sałatka szwajcarska swoją nazwę zapewne wzięła od jednego z głównych składników - żółtego sera.

Rola sera jest tutaj faktycznie ważna, bo w połączeniu z jajkiem i wędliną
dostarczy nam dużo białka i nasyci nas na długi czas.
Jej niewątpliwym atutem jest też niewielka ilość składników i fakt, że przygotujecie ją w niecałe 15 minut!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro