Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g żółtego sera w kostce (u mnie morski)
80g wędliny drobiowej (najlepiej w kawałku)
2 średnie ogórki kiszone (ok. 100g)
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
szczypiorek
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
pieprz
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo i studzimy je.
2. Kroimy ser, wędlinę, ogórka i jajko w grubą kostkę.
3. Łączymy je z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem i musztardą. Doprawiamy pieprzem.
Sałatka szwajcarska swoją nazwę zapewne wzięła od jednego z głównych składników - żółtego sera.
Rola sera jest tutaj faktycznie ważna, bo w połączeniu z jajkiem i wędliną
dostarczy nam dużo białka i nasyci nas na długi czas.
Jej niewątpliwym atutem jest też niewielka ilość składników i fakt, że przygotujecie ją w niecałe 15 minut!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro