Czas przygotowania: 20 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1/2 główki brokułów (u mnie ok. 200g)
50g chudego twarogu
1 duży ogórek gruntowy
100g pomidorków koktajlowych
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
sól i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Oddzielamy różyczki brokułów i obgotowujemy je na parze przez ok. 10-15 min.
2. W międzyczasie kruszmy twaróg i kroimy ogórka w półplastry, a pomidorki w ćwiartki.
3. Łączymy ze sobą sok z cytryny, ocet balsamiczny i przyprawy.
4. Gdy brokuły przestygną, łączymy razem wszystkie składniki i polewamy je przygotowanym sosem.
Będąc na redukcji warto przygotowywać posiłki duże objętościowo, ale jednocześnie niskokaloryczne.
Jednym z lepszych przykładów takiego zabiegu jest sałatka brokułowo-serowa.
Poza niewielką ilością kalorii jest też sycąca (dzięki twarogowi) i mega zdrowa (dzięki brokułom), dlatego taki przepis przyda się nie tylko osobom będącym na diecie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro