Czas przygotowania: 20 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

1/2 główki brokułów (u mnie ok. 200g)

50g chudego twarogu

1 duży ogórek gruntowy

100g pomidorków koktajlowych

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka octu balsamicznego

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Oddzielamy różyczki brokułów i obgotowujemy je na parze przez ok. 10-15 min.

2. W międzyczasie kruszmy twaróg i kroimy ogórka w półplastry, a pomidorki w ćwiartki.

3. Łączymy ze sobą sok z cytryny, ocet balsamiczny i przyprawy.

4. Gdy brokuły przestygną, łączymy razem wszystkie składniki i polewamy je przygotowanym sosem.

Będąc na redukcji warto przygotowywać posiłki duże objętościowo, ale jednocześnie niskokaloryczne.
Jednym z lepszych przykładów takiego zabiegu jest
sałatka brokułowo-serowa.

Poza niewielką ilością kalorii jest też sycąca (dzięki twarogowi) i mega zdrowa (dzięki brokułom), dlatego taki przepis przyda się nie tylko osobom będącym na diecie :)

21/12/2020

Sałatka brokułowo-serowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro