Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 6 placuszków

 

 

Składniki

 

40g mąki ryżowej

100g truskawek

1 jajko

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba wycisnąć z niego tyle, ile się da :)

Idą tym tropem, postanowiłam przygotować ryżowe placuszki truskawkowe.

Składają się z zaledwie 3 składników, więc ten przepis na pewno nie przysporzy Wam problemów.

Żałuję tylko, że nie mogę pokazać Wam ich zapachu zaraz po upieczeniu - wtedy moja reklama byłaby zbędna :)

15/06/2020

Ryżowe placuszki truskawkowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro