Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 6 placuszków
Składniki
40g mąki ryżowej
100g truskawek
1 jajko
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba wycisnąć z niego tyle, ile się da :)
Idą tym tropem, postanowiłam przygotować ryżowe placuszki truskawkowe.
Składają się z zaledwie 3 składników, więc ten przepis na pewno nie przysporzy Wam problemów.
Żałuję tylko, że nie mogę pokazać Wam ich zapachu zaraz po upieczeniu - wtedy moja reklama byłaby zbędna :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro