Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 2 gofry

 

 

Składniki

 

2og mąki ryżowej

10g waniliowego budyniu bez cukru

1 jajko

50g gruszki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

5g oleju kokosowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy na gładką masę mąkę, proszek budyniowy, białka, proszek do pieczenia oraz obrany kawałek gruszki.

3. Smażymy 2 gofry przez ok. 5 min.

Internety zalewają przepisy, w których zamiast słodzików używa się bananów.
Pomyśłam więc ostatnio, że muszę sprawdzić, czy w tej roli sprawdzą się również inne słodkie owoce.
Tak właśnie powstały
ryżowe gofry słodzone gruszką. Brzmi ciekawie, prawda?
A przepis jest bardzo prosty, a do tego naturalnie słodki i pachnący - na zdrowy deser w sam raz!

05/09/2021

Ryżowe gofry słodzone gruszką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro