Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 2 gofry
Składniki
2og mąki ryżowej
10g waniliowego budyniu bez cukru
1 jajko
50g gruszki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy na gładką masę mąkę, proszek budyniowy, białka, proszek do pieczenia oraz obrany kawałek gruszki.
3. Smażymy 2 gofry przez ok. 5 min.
Internety zalewają przepisy, w których zamiast słodzików używa się bananów.
Pomyśłam więc ostatnio, że muszę sprawdzić, czy w tej roli sprawdzą się również inne słodkie owoce.
Tak właśnie powstały ryżowe gofry słodzone gruszką. Brzmi ciekawie, prawda?
A przepis jest bardzo prosty, a do tego naturalnie słodki i pachnący - na zdrowy deser w sam raz!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro