Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 2 x 5 minut
Ilość: 2 porcje x 3 kwadratowe gofry
Składniki
80g mąki ryżowej
200g mleczka kokosowego light (u mnie House of Asia z 5-7% tłuszczu)
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10g wiórków kokosowych
10g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Ubijamy białko na sztywną pianę.
3. Miksujemy razem pozostałe składniki i delikatnie łączymy łyżką z pianą z białek.
4. Smażymy gofry przez ok. 5 min.
Ostatnio zachciało mi się gofrów na śniadanie!
Oczywiście - jak to ja - nie mógł to być zwykły przepis, tylko koniecznie jakiś udziwniony.
I tak zrobiłam ryżowe gofry kokosowe.
Wyszły chrupiące i pachnące kokosem, a do tego dały mi porządnego kopa na dzień dobry :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro