Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 2 x 5 minut

Ilość: 2 porcje x 3 kwadratowe gofry

 

 

Składniki

 

80g mąki ryżowej

200g mleczka kokosowego light (u mnie House of Asia z 5-7% tłuszczu)

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

10g wiórków kokosowych

10g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Ubijamy białko na sztywną pianę.

3. Miksujemy razem pozostałe składniki i delikatnie łączymy łyżką z pianą z białek.

4. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

25/05/2020

Ryżowe gofry kokosowe

Ostatnio zachciało mi się gofrów na śniadanie!

Oczywiście - jak to ja - nie mógł to być zwykły przepis, tylko koniecznie jakiś udziwniony.

I tak zrobiłam ryżowe gofry kokosowe.
Wyszły chrupiące i pachnące kokosem, a do tego dały mi porządnego kopa na dzień dobry :)

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro