Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 + 10 minut
Ilość: 2 desery
Składniki
40g ryżu basmati
100g ricotty
20g orzechów ziemnych
300g mleka (u mnie 0,5% tłuszczu)
20g masła orzechowego (u mnie Go On)
20g mąki ziemniaczanej
50g borówek
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko (ok. 15 min.) i łączymy go z ricottą. Przekładamy masę do 2 szklanek i zasypujemy orzeszkami.
2. Podgrzewamy 200g mleka z masłem orzechowym. Pozostałe mleko łączymy z mąką.
3. Gdy mleko orzechowe zacznie wrzeć, dodajemy do niego mąkę z mlekiem i energicznie mieszamy do zgęstnienia.
4. Przekładamy budyń do szklanek i posypujemy go borówkami.
Bardzo lubię deserki w szklankach, bo w trakcie ich przygotowywania przychodzą mi do głowy ciekawe pomysły.
Nie inaczej było tym razem, bo ryż pod budyniem orzechowym to deser nie dość, że smaczny,
to do tego mega pożywny. Jest prosty w przygotowaniu, a prezentuje się bardzo apetycznie...
To zdecydowanie dobra propozycja (nie tylko) dla fanów orzeszków ziemnych :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro