Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g białego ryżu (u mnie basmati)
200g mleka (u mnie 0,5%)
5g erytrolu
1/2 większego jabłka (ok. 90g)
1/2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
Wykonanie
1. Zalewamy ryż mlekiem, dodajemy erytrol i gotujemy do odparowania większości mleka.
2. Obieramy 1/2 jabłka ze skórki, kroimy w kostkę i prażymy na suchej patelni z cynamonem przez ok. 5 min.
3. Podajemy ryż z jabłkiem.
Ryż na mleku z jabłkiem to jeden ze śniadaniowych (ale też deserowych) klasyków.
Kojarzy mi się z dzieciństwem, ale nie będę ukrywać, że nadal go lubię :)
Przepis jest prosty, a przygotowanie trwa jedyne 10 min., więc przyda się Wam,
gdy będziecie chcieli przygotować coś na szybko.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro