Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
90g pieczarek
30g czerwonej papryki
1/4 cebuli cukrowej
2 łyżki suszonych pomidorów w proszku
150g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, paprykę i pieczarki.
3. W międzyczasie, rozbijamy cienko piersi i nacieramy je przyprawami.
4. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
5. Wzdłuż krótszego brzegu mięsa układamy farsz, zawijamy rulon i spinamy go wykałaczką.
6. Smażmy mięso przez ok. 15 min., co jakiś czas je obracając.
7. Podajemy rulony z bulgurem.
Nawet gdy nie mam weny, staram się modyfikować sprawdzone przepisy obiadowe.
W przypadku rulonów z piersi z dodatkami, wystarczyło rozbić mięso i zawinąć w nie podsmażone pieczarki, paprykę i cebulę. Dzięki temu, powstało ciekawe, ale zarazem proste danie. W końcu nawet na diecie nie musimy być skazani na suchą pierś z kurczaka, bo przemyślane urozmaicenia są jak najbardziej ok! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro