Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

90g pieczarek

30g czerwonej papryki

1/4 cebuli cukrowej

2 łyżki suszonych pomidorów w proszku

150g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, paprykę i pieczarki.

3. W międzyczasie, rozbijamy cienko piersi i nacieramy je przyprawami.

4. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.

5. Wzdłuż krótszego brzegu mięsa układamy farsz, zawijamy rulon i spinamy go wykałaczką.

6. Smażmy mięso przez ok. 15 min., co jakiś czas je obracając.

7. Podajemy rulony z bulgurem.

Nawet gdy nie mam weny, staram się modyfikować sprawdzone przepisy obiadowe.
W przypadku
rulonów z piersi z dodatkami, wystarczyło rozbić mięso i zawinąć w nie podsmażone pieczarki, paprykę i cebulę. Dzięki temu, powstało ciekawe, ale zarazem proste danie. W końcu nawet na diecie nie musimy być skazani na suchą pierś z kurczaka, bo przemyślane urozmaicenia są jak najbardziej ok! :)

24/06/2020

Rulony z piersi z dodatkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro