Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 3 porcje x 5 ruloników
Składniki
15 plastrów szynki konserwowej
1 op. lekkiego serka Philadelphia (125g)
45g pestek dyni
pęczek szczypiorku
Wykonanie
1. Zalewamy szczypiorek wrzątkiem, aby jego nitki zwiędły (inaczej nam się potem połamią).
2. Na każdym plastrze wędliny rozsmarowujemy serek i posypujemy go pestkami dyni.
3. Zwijamy wędlinę w rulonik i związujemy go szczypiorkiem.
Planujecie zaprosić gości, a nie macie pomysłu na proste przekąski? Jeśli tak, to przepis
na ruloniki z serkiem i pestkami dyni na pewno się Wam spodoba. W plastry wędliny możecie zawinąć ulubiony serek i trochę ziaren, a efekt będzie nie tylko smaczny, ale też efektowny. Dodatkowo, ich przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, więc zostanie Wam więcej czasu na pozostałe przygotowania :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro