Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1/2 op. budyniu malinowego (20g)
10g odżywki białkowej (u mnie waniliowa)
1 jajko
250g mleka (u mnie 0,5%)
1 łyżeczka soku z buraków
Wykonanie
1. Zagotowujemy mleko w rondelku.
2. W międzyczasie, mieszamy wszystkie składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.
4. Gotujemy kluseczki ok. 5 min. (do wypłynięcia).
5. Dodajemy do klusek ulubione owoce lub bakalie.
Rozgrzewająca zupa na mleku to jedno z moich ulubionych śniadań. Szczególnie, jeśli towarzyszą jej kluski lane.
Stąd pomysł na różową zupę mleczną - czyli pyszne i przyjemne dla oka połączenie mleka i klusek budyniowych.
Dzięki dodaniu odżywki białkowej całość jest nie tylko smaczna, ale też pożywna.
A do tego cudnie się prezentuje, prawda? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro