Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1/2 op. budyniu malinowego (20g)

10g odżywki białkowej (u mnie waniliowa)

1 jajko

250g mleka (u mnie 0,5%)

1 łyżeczka soku z buraków

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy mleko w rondelku.

2. W międzyczasie, mieszamy wszystkie składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.

4. Gotujemy kluseczki ok. 5 min. (do wypłynięcia).

5. Dodajemy do klusek ulubione owoce lub bakalie.

Rozgrzewająca zupa na mleku to jedno z moich ulubionych śniadań. Szczególnie, jeśli towarzyszą jej kluski lane.

Stąd pomysł na różową zupę mleczną - czyli pyszne i przyjemne dla oka połączenie mleka i klusek budyniowych.

Dzięki dodaniu odżywki białkowej całość jest nie tylko smaczna, ale też pożywna.

A do tego cudnie się prezentuje, prawda? :)

02/04/2021

Różowa zupa mleczna

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro