Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 3 + 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

4 cienkie plastry piersi z kurczaka (ok. 75g każdy)

1 łyżka granulowanego czosnku

200g szpinaku

10g masła

1 ząbek czosnku

100g mozzarelli w kulce

100g kaszy kuskus

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie rozbijamy plastry mięsa. Nacieramy je granulowanym czosnkiem.

2. Rozpuszczamy masło na patelni i podgrzewamy je ze szpinakiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem przez ok. 3 min.

3. Układamy ostudzony szpinak na płatach mięsa, przykrywamy go startym na tarce serem i zawijamy piersi w roladki.

4. Obsmażamy je z każdej strony przez ok. 15 min.

5. Zalewamy kuskus wrzątkiem (1 cm powyżej linii kaszy) i odlewamy pozostałą wodę, gdy napęcznieje.

6. Podajemy roladki z kuskusem.

Naprawdę nie wiem, dlaczego nigdy wcześniej nie przygotowałam

roladek ze szpinakiem i mozzarellą. Przepis jest bardzo prosty, a danie smakuje wyśmienicie,

dlatego uplasowało się bardzo wysoko na liście moich ulubionych obiadów i na pewno będę do niego często wracała. Spróbujcie go sami, a zrozumiecie, o czym mówię :)

03/05/2021

Roladki ze szpinakiem i mozzarellą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro