Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 3 + 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
4 cienkie plastry piersi z kurczaka (ok. 75g każdy)
1 łyżka granulowanego czosnku
200g szpinaku
10g masła
1 ząbek czosnku
100g mozzarelli w kulce
100g kaszy kuskus
Wykonanie
1. Dokładnie rozbijamy plastry mięsa. Nacieramy je granulowanym czosnkiem.
2. Rozpuszczamy masło na patelni i podgrzewamy je ze szpinakiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem przez ok. 3 min.
3. Układamy ostudzony szpinak na płatach mięsa, przykrywamy go startym na tarce serem i zawijamy piersi w roladki.
4. Obsmażamy je z każdej strony przez ok. 15 min.
5. Zalewamy kuskus wrzątkiem (1 cm powyżej linii kaszy) i odlewamy pozostałą wodę, gdy napęcznieje.
6. Podajemy roladki z kuskusem.
Naprawdę nie wiem, dlaczego nigdy wcześniej nie przygotowałam
roladek ze szpinakiem i mozzarellą. Przepis jest bardzo prosty, a danie smakuje wyśmienicie,
dlatego uplasowało się bardzo wysoko na liście moich ulubionych obiadów i na pewno będę do niego często wracała. Spróbujcie go sami, a zrozumiecie, o czym mówię :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro