Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 6 roladek
Składniki
6 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego (ok. 23g każda)
6 plastrów polędwicy sopockiej
6 plastrów sera Mimolette
1 jajko
6 szparagów
1/2 łyżeczki ulubionych przypraw
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Usuwamy ze szparagów zdrewniałą cześć i podgrzewamy na suchej patelni przez kilka minut.
3. Roztrzepujemy widelcem jajko z przyprawą.
4 Rozwałkowujemy kromki pieczywa na cieniutkie placuszki, układamy na nich plaster wędliny i sera oraz po 1 szparagu (na brzegu).
5. Zawijamy kromki w roladki, obtaczamy je w jajku i obsmażamy przez kilka minut ze wszystkich stron.
Ostatnio prezentowałam Wam pomysł na deser z wykorzystaniem chleba testowego,
więc teraz przyszła pora na wytrawną propozycję. Poznajcie roladki tostowe ze szparagami.
Nie dość, że świetnie się prezentują, to smakują równie dobrze :) W końcu komu mógłby nie posmakować
chrupiący chlebek w panierce skrywający ciągnący się ser, świeżą wędlinę i szparagi?
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro