Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 6 roladek

 

 

Składniki

 

6 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego (ok. 23g każda)

6 plastrów polędwicy sopockiej

6 plastrów sera Mimolette

1 jajko

6 szparagów

1/2 łyżeczki ulubionych przypraw

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Usuwamy ze szparagów zdrewniałą cześć i podgrzewamy na suchej patelni przez kilka minut.

3. Roztrzepujemy widelcem jajko z przyprawą.

4 Rozwałkowujemy kromki pieczywa na cieniutkie placuszki, układamy na nich plaster wędliny i sera oraz po 1 szparagu (na brzegu).

5. Zawijamy kromki w roladki, obtaczamy je w jajku i obsmażamy przez kilka minut ze wszystkich stron.

Ostatnio prezentowałam Wam pomysł na deser z wykorzystaniem chleba testowego,
więc teraz przyszła pora na wytrawną propozycję. Poznajcie
roladki tostowe ze szparagami.
Nie dość, że świetnie się prezentują, to smakują równie dobrze :) W końcu komu mógłby nie posmakować
chrupiący chlebek w panierce skrywający ciągnący się ser, świeżą wędlinę i szparagi?

21/06/2021

Roladki tostowe ze szparagmi

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro