Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
100g chudego twarogu
10g mąki gryczanej
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy żółtka z twarogiem i mąką na gładką masę.
3. Ubijamy białka i delikatnie mieszamy z masą.
4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Chcecie przepis na szybki i wysokobiałkowy posiłek?
Łapcie makrorecepturę puszystego omleta twarogowego!
Składa się tylko z 3 składników, a jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 15 min.
Do tego jest mega puszysty, a w połączeniu z ulubionymi dodatkami smakuje obłędnie!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro