Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

100g chudego twarogu

10g mąki gryczanej

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy żółtka z twarogiem i mąką na gładką masę.

3. Ubijamy białka i delikatnie mieszamy z masą.

4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

29/01/2020

Puszysty omlet twarogowy

Chcecie przepis na szybki i wysokobiałkowy posiłek?
Łapcie makrorecepturę
puszystego omleta twarogowego!
Składa się tylko z 3 składników, a jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 15 min.
Do tego jest mega puszysty, a w połączeniu z ulubionymi dodatkami smakuje obłędnie!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro