Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 placuszki
Składniki
75g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)
30g mąki pszennej pełnoziarnistej
50g skyru
1 jajko
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania jednolitej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Zrobiło się tu trochę zbyt dyniowo, ale co mam na to poradzić, skoro dynię można wykorzystać na milion smacznych sposobów? :P W końcu muszę od niej trochę odpocząć, ale zanim to zrobię, postanowiłam przygotować jeszcze jeden przepis z jej wykorzystaniem. Cieszę się z mojej decyzji, bo puszyste placuszki dyniowe są rewelacyjne - lekkie, mięciutkie i słodkie. A to wszystko przy zachowaniu dobrego makro, więc zdecydowanie polecam!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro