Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 4 placuszki

 

 

Składniki

 

75g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)

30g mąki pszennej pełnoziarnistej

50g skyru

1 jajko

1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania jednolitej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Zrobiło się tu trochę zbyt dyniowo, ale co mam na to poradzić, skoro dynię można wykorzystać na milion smacznych sposobów? :P W końcu muszę od niej trochę odpocząć, ale zanim to zrobię, postanowiłam przygotować jeszcze jeden przepis z jej wykorzystaniem. Cieszę się z mojej decyzji, bo puszyste placuszki dyniowe są rewelacyjne - lekkie, mięciutkie i słodkie. A to wszystko przy zachowaniu dobrego makro, więc zdecydowanie polecam!

14/10/2020

Puszyste placuszki dyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro