Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 5 minut
Czas smażenia: 3 minuty
Ilość: 1 porcja
Składniki
150g chudego twarogu
25g kaszy manny
50ml mleka (u mnie 0,5%)
100ml wody
5g erytrolu
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem erytrolu do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).
2. Blendujemy kaszę z twarogiem na gładką masę i wstawiamy masę do lodówki na 15 min.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
4. Gdy masa stężeje, nabieramy ją łyżeczką tworząc kluseczki, które podsmażamy przez kilka minut do lekkiego rozpuszczenia.*
*Podajemy z jogurtem i owocami.
Ostatnio mam jakąś fazę na kaszę mannę i dodałabym ją do wszystkiego :P A że do wszystkiego
dodawałabym też twaróg, to pomysł na puszyste kluseczki twarogowe musiał powstać prędzej czy później :)
Co tu dużo mówić - pyszne i delikatne kluski serowe po prostu nie mogę nie smakować!
Dodatkowo, mają w sobie sporo białka, więc na makro nie można narzekać :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro