Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 5 minut

Czas smażenia: 3 minuty

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

150g chudego twarogu

25g kaszy manny

50ml mleka (u mnie 0,5%)

100ml wody

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem erytrolu do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).

2. Blendujemy kaszę z twarogiem na gładką masę i wstawiamy masę do lodówki na 15 min.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

4. Gdy masa stężeje, nabieramy ją łyżeczką tworząc kluseczki, które podsmażamy przez kilka minut do lekkiego rozpuszczenia.*

 

*Podajemy z jogurtem i owocami.

Ostatnio mam jakąś fazę na kaszę mannę i dodałabym ją do wszystkiego :P A że do wszystkiego
dodawałabym też twaróg, to pomysł na
puszyste kluseczki twarogowe musiał powstać prędzej czy później :)
Co tu dużo mówić - pyszne i delikatne kluski serowe po prostu nie mogę nie smakować!

Dodatkowo, mają w sobie sporo białka, więc na makro nie można narzekać :)

12/09/2020

Puszyste kluseczki twarogowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro