Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 20 minut
Ilość: 1 pudding
Składniki
40g czarnego ryżu
60g gęstego jogurtu wysokobiałkowego
350ml wody
20g odżywki białkowej w proszku (u mnie czekoladowa)
15g nerkowców
1/4 gruszki (ok. 60g)
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na wodzie do odparowania płynu (ok. 20min.).
2. Blendujemy go z jogurtem i odżywką białkową do uzyskania gładkiej masy.
3. Podajemy z pokruszonymi nerkowcami i pokrojoną w kostkę gruszką.
Dzisiaj na śniadanie postanowiłam sobie zrobić pudding ryżowy z gruszką i nerkowcami.
W ramach udziwnień użyłam czarnego ryżu, ktróy ma ciekawy charakterystyczny smak.
Aby wzbogacić pudding w białko, dodałam odrobinę odżywki białkowej, która jeszcze dodała mu uroku.
A całość uzupełnia świeża soczysta gruszka i chrupiące nerkowce. Tak mogłabym zaczynać każdy dzień! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro