Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 20 minut

Ilość: 1 pudding

 

 

Składniki

 

40g czarnego ryżu

60g gęstego jogurtu wysokobiałkowego

350ml wody

20g odżywki białkowej w proszku (u mnie czekoladowa)

15g nerkowców

1/4 gruszki (ok. 60g)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na wodzie do odparowania płynu (ok. 20min.).

2. Blendujemy go z jogurtem i odżywką białkową do uzyskania gładkiej masy.

3. Podajemy z pokruszonymi nerkowcami i pokrojoną w kostkę gruszką.

Dzisiaj na śniadanie postanowiłam sobie zrobić pudding ryżowy z gruszką i nerkowcami.

W ramach udziwnień użyłam czarnego ryżu, ktróy ma ciekawy charakterystyczny smak.
Aby wzbogacić pudding w białko, dodałam odrobinę odżywki białkowej, która jeszcze dodała mu uroku.

A całość uzupełnia świeża soczysta gruszka i chrupiące nerkowce. Tak mogłabym zaczynać każdy dzień! :)

10/09/2020

Pudding ryżowy z gruszką i nerkowcami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro