Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 5 placuszków
Składniki
20g mąki ryżowej
50g skyru
30g szpinaku
1/2 ząbka czosnku
2 białka jaj
sól ziołowa
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
15g mozzarelli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy szpinak z czosnkiem, solą, mąką, skyrem i proszkiem do pieczenia.
3. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy łyżką z maską szpinakową.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy je pod przykryciem - po 4 min. na każdej ze stron.
Ostatnio szukałam pomysłu na zużycie szpinaku, który kupiłam z niewiadomego powodu... :P
Dzięki temu powstały puchate placuszki szpinakowe z serem.
Nie jestem fanką wytrawnych placków, ale te naprawdę są smaczne,
a do tego przyjemnie puszyste, kolorowe i zdrowe - same plusy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro