Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 5 placuszków

 

 

Składniki

 

20g mąki ryżowej

50g skyru

30g szpinaku

1/2 ząbka czosnku

2 białka jaj

sól ziołowa

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

15g mozzarelli

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy szpinak z czosnkiem, solą, mąką, skyrem i proszkiem do pieczenia.

3. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy łyżką z maską szpinakową.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy je pod przykryciem - po 4 min. na każdej ze stron.

Ostatnio szukałam pomysłu na zużycie szpinaku, który kupiłam z niewiadomego powodu... :P

Dzięki temu powstały puchate placuszki szpinakowe z serem.
Nie jestem fanką wytrawnych placków, ale te naprawdę są smaczne,
a do tego przyjemnie puszyste, kolorowe i zdrowe - same plusy :)

23/01/2022

Puchate placuszki szpinakowe z serem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro