Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 5 placuszków

 

 

Składniki

 

30g mąki ryżowej

2 białka jaj

5g cukru waniliowego

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ubijamy białka na sztywno, po czym miksujemy je z pozostałymi składnikami.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na minimalnym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Ostatnio szukałam w internetach jakiegoś szybkiego przepisu na wykorzystanie białek jaj,
ale wszędzie pojawiały się tylko bezy, a za tymi jakoś nie przepadam.
Postanowiłam więc trochę pokombinować i tak powstały
puchate placuszki ryżowe.

Wyszło pysznie, mięciutko i bez zbędnych kalorii :)

06/01/2021

Puchate placuszki ryżowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro