Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 5 placuszków
Składniki
30g mąki ryżowej
2 białka jaj
5g cukru waniliowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ubijamy białka na sztywno, po czym miksujemy je z pozostałymi składnikami.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 czubatej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na minimalnym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Ostatnio szukałam w internetach jakiegoś szybkiego przepisu na wykorzystanie białek jaj,
ale wszędzie pojawiały się tylko bezy, a za tymi jakoś nie przepadam.
Postanowiłam więc trochę pokombinować i tak powstały puchate placuszki ryżowe.
Wyszło pysznie, mięciutko i bez zbędnych kalorii :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro