Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 placek tortilli (u mnie pszenna Mission)
2 jajka
3 białka jaj
1 łyżka ulubionych przypraw (u mnie bazylia)
30g czerwonej papryki
2 plastry wędliny drobiowej (ok. 30g) *pominąć w wersji wege
30g mozzarelli
szczypiorek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy jajka z białkami, przyprawą, drobno pokrojoną papryką, szczypiorkiem i wędliną.
3. Wylewamy je na patelnię, posypujemy startym serem i przykrywamy plackiem tortilli.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę, składamy go na pół i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Gdy po raz pierwszy przygotowałam proteinowego omleta w tortilli, zjadłam go na śniadanie,
ale później - patrząc na makro i na to, jak bardzo jest pożywny - stwierdziłam,
że to idealny pomysł na sycący obiad. Tak więc, jeśli szukacie pomysłu na posiłek pełen białka,
który przygotujecie w biegu, to zdecydowanie jest to przepis dla Was!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro