Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 placek tortilli (u mnie pszenna Mission)

2 jajka

3 białka jaj

1 łyżka ulubionych przypraw (u mnie bazylia)

30g czerwonej papryki

2 plastry wędliny drobiowej (ok. 30g) *pominąć w wersji wege

30g mozzarelli

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy jajka z białkami, przyprawą, drobno pokrojoną papryką, szczypiorkiem i wędliną.

3. Wylewamy je na patelnię, posypujemy startym serem i przykrywamy plackiem tortilli.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę, składamy go na pół i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Gdy po raz pierwszy przygotowałam proteinowego omleta w tortilli, zjadłam go na śniadanie,
ale później - patrząc na makro i na to, jak bardzo jest pożywny - stwierdziłam,
że to idealny pomysł na sycący obiad. Tak więc, jeśli szukacie pomysłu na posiłek pełen białka,
który przygotujecie w biegu, to zdecydowanie jest to przepis dla Was!

30/01/2022

Proteinowy omlet w tortilli

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro