Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 2 deserki
Składniki
Warstwa czekoladowa: Warstwa borówkowa:
1 op. czekoladowego puddingu Valio 150g skyru
15g żelatyny 25g żelatyny
50ml wrzątku 75ml wrzątku
80g borówek 140g borówek
łyżeczka wiórków kokosowych
Wykonanie
1. W 50ml wrzątku rozpuszczamy 15g żelatyny i odstawiamy do lekkiego stężenia.
2. Blendujemy ją z puddingiem czekoladowym i przekładamy do 2 naczyń. Posypujemy 80g borówek i wstawiamy do lodówki.
4. W 75ml wrzątku rozpuszczamy 25g żelatyny i odstawiamy do lekkiego stężenia.
2. Blendujemy ją ze skyrem i borówkami (odkładamy kilka sztuk do dekoracji).
3. Układamy masę na borówkach, dekorujemy pozostawionymi borówkami oraz wiórkami i wstawiamy do lodówki na min. 2h.
Z racji tego, że za oknem lato w pełni, zimne słodkości to u mnie ostatnio codzienność :)
Tym razem przygotowałam proteinowy deser czekoladowo-borówkowy.
Szczerze mówiąc, na etapie przygotowań obawiałam się, że takie połączenie smaków będzie za słodkie,
ale okazało się, że moje obawy były bezpodstawne - całość smakuje idealnie :D
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro