Czas przygotowania: 20 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

Warstwa czekoladowa:                         Warstwa borówkowa:

1 op. czekoladowego puddingu Valio         150g skyru

15g żelatyny                                                     25g żelatyny

50ml wrzątku                                                  75ml wrzątku

80g borówek                                                   140g borówek

                                                                           łyżeczka wiórków kokosowych

 

Wykonanie

 

1. W 50ml wrzątku rozpuszczamy 15g żelatyny i odstawiamy do lekkiego stężenia.

2. Blendujemy ją z puddingiem czekoladowym i przekładamy do 2 naczyń. Posypujemy 80g borówek i wstawiamy do lodówki.

4. W 75ml wrzątku rozpuszczamy 25g żelatyny i odstawiamy do lekkiego stężenia.

2. Blendujemy ją ze skyrem i borówkami (odkładamy kilka sztuk do dekoracji).

3. Układamy masę na borówkach, dekorujemy pozostawionymi borówkami oraz wiórkami i wstawiamy do lodówki na min. 2h.

Z racji tego, że za oknem lato w pełni, zimne słodkości to u mnie ostatnio codzienność :)

Tym razem przygotowałam proteinowy deser czekoladowo-borówkowy.

Szczerze mówiąc, na etapie przygotowań obawiałam się, że takie połączenie smaków będzie za słodkie,
ale okazało się, że moje obawy były bezpodstawne - całość smakuje idealnie :D

19/06/2022

Proteinowy deser czekoladowo-borówkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro