Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 3 deserki
Składniki
200g truskawek
15g żelatyny
50ml wrzątku
250g ricotty
15g erytrolu
10g bezsmakowej/truskawkowej odżywki białkowej
30g pełnoziarnistych herbatników
5g wiórków kokosowych
5g amarantusa ekspandowanego
Wykonanie
1. Rozpuszczamy żelatynę we wrzątku i studzimy.
2. Blendujemy truskawki z ricottą, erytrolem, odżywką białkową i letnią żelatyną.
3. Na dnie kubeczków wykładamy pokruszone herbatniki i przykrywamy je masą truskawkową.
4. Posypujemy deserki wiórkami i amarantusem, po czym chłodzimy je przez ok. 2h.
Za oknem coraz ładniej, więc zachciało mi się wiosny również w kuchni
- stąd pomysł na proteinową piankę truskawkową.
Taki deser z powodzeniem zastąpi Wam kupne słodycze, a przy okazji dostarczy nieco białka
i jednocześnie niewielkiej ilość kalorii (o tonie cukru i utwardzonych tłuszczach nawet nie wspominając).
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro