Czas przygotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 3 deserki

 

 

Składniki

 

200g truskawek

15g żelatyny

50ml wrzątku

250g ricotty

15g erytrolu

10g bezsmakowej/truskawkowej odżywki białkowej

30g pełnoziarnistych herbatników

5g wiórków kokosowych

5g amarantusa ekspandowanego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy żelatynę we wrzątku i studzimy.

2. Blendujemy truskawki z ricottą, erytrolem, odżywką białkową i letnią żelatyną.

3. Na dnie kubeczków wykładamy pokruszone herbatniki i przykrywamy je masą truskawkową.

4. Posypujemy deserki wiórkami i amarantusem, po czym chłodzimy je przez ok. 2h.

Za oknem coraz ładniej, więc zachciało mi się wiosny również w kuchni
- stąd pomysł na
proteinową piankę truskawkową.
Taki deser z powodzeniem zastąpi Wam kupne słodycze, a przy okazji dostarczy nieco białka
i jednocześnie niewielkiej ilość kalorii (o tonie cukru i utwardzonych tłuszczach nawet nie wspominając). 

10/03/2022

Proteinowa pianka truskawkowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro