Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

15g czerwonej papryki

15g kukurydzy z puszki

szczypiorek

1 plaster koziego sera

10g mąki ryżowej

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Roztrzepujemy jajka widelcem. Łączymy je z przyprawami, drobno pokrojoną papryką i serem, poszatkowanym szczypiorkiem, mąką i kukurydzą odsączoną z zalewy.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Ostatnio dodaję kozi ser wszędzie, gdzie to tylko możliwe :P

I to właśnie dzięki temu, przygotowałam dzisiaj prostego omleta z kozim serem i warzywami.

Zupełnie przypadkiem powstało smaczne i sycące śniadanie, które jest tak pożywne,
że doda Wam sił na długi czas, a do tego smakuje tak, że na samą myśl cieknie mi ślinka... :)

02/02/2021

Prosty omlet z kozim serem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro