Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
15g czerwonej papryki
15g kukurydzy z puszki
szczypiorek
1 plaster koziego sera
10g mąki ryżowej
sól i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Roztrzepujemy jajka widelcem. Łączymy je z przyprawami, drobno pokrojoną papryką i serem, poszatkowanym szczypiorkiem, mąką i kukurydzą odsączoną z zalewy.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Ostatnio dodaję kozi ser wszędzie, gdzie to tylko możliwe :P
I to właśnie dzięki temu, przygotowałam dzisiaj prostego omleta z kozim serem i warzywami.
Zupełnie przypadkiem powstało smaczne i sycące śniadanie, które jest tak pożywne,
że doda Wam sił na długi czas, a do tego smakuje tak, że na samą myśl cieknie mi ślinka... :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro