Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
1 bardzo dojrzały banan (ok. 100g)
20g jogurtu wysokobiałkowego
20g serka czekoladowego (u mnie Hochland)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką jajka, rozgniecionego widelcem banana i jogurt.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
5. Kroimy omleta w ćwiartki i przekładamy go serkiem czekoladowym.
Prostota to coś, co w kuchni sprawdza się wyjątkowo dobrze.
Świetym przykładem potwierdzającym tę zasadę jest prosty omlet bananowy przekładany serkiem czekoladowym, do którego przygotowania wystarczą tylko cztery składniki.
Nie potrzeba tutaj żadnych słodzików, bo dzięki bananowi jest mega słodki i posmakuje dosłownie każdemu!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro