Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 1 godzina
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g piersi z kurczaka
1/4 pora
1/2 cebuli cukrowej
kawałek serelera
1 średnia machewka
1 średnia pietruszka
natka pietruszki
2 średnie ziemniaki
2 większe ogórki kiszone
sól, pieprz, 1 łyżka majeranku
1l wody
Wykonanie
1. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej pokrojone w paski mięso.
2. Gotujemy je przez ok. 15min. i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa (poza ogórkami) oraz natkę pietruszki.
3. Podgrzewamy wywar na małym ogniu przez kolejne 15 min.
4. Dodajemy starte na tarce ogórki i gotujemy całość przez kolejne 30min, po czy doprawiamy zupę do smaku.
Zawsze uważałam, że zupą nie można się najeść. Na szczęście moje myślenie trochę się zmieniło
i jeśli przygotowuję ją na obiad, to staram się, żeby była maksymalnie sycąca.
Taka właśnie wyszła pożywna zupa ogórkowa, która jest nie tylko pożywna (dzięki dodaniu porcji mięska),
zdrowa (dzięki kiszonkom), a przy tym po prostu pyszna :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro