Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 1 godzina

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g piersi z kurczaka

1/4 pora

1/2 cebuli cukrowej

kawałek serelera

1 średnia machewka

1 średnia pietruszka

natka pietruszki

2 średnie ziemniaki

2 większe ogórki kiszone

sól, pieprz, 1 łyżka majeranku

1l wody

 

 

 

Wykonanie

 

1. Doprowadzamy wodę do wrzenia i wrzucamy do niej pokrojone w paski mięso.

2. Gotujemy je przez ok. 15min. i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa (poza ogórkami) oraz natkę pietruszki.

3. Podgrzewamy wywar na małym ogniu przez kolejne 15 min.

4. Dodajemy starte na tarce ogórki i gotujemy całość przez kolejne 30min, po czy doprawiamy zupę do smaku.

Zawsze uważałam, że zupą nie można się najeść. Na szczęście moje myślenie trochę się zmieniło
i jeśli przygotowuję ją na obiad, to staram się, żeby była maksymalnie sycąca.
Taka właśnie wyszła
pożywna zupa ogórkowa, która jest nie tylko pożywna (dzięki dodaniu porcji mięska),
zdrowa (dzięki kiszonkom), a przy tym po prostu pyszna :)

26/11/2021

Pożywna zupa ogórkowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro