Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 4 porcje
Składniki
1/2 czerwonej papryki
100g dobrych kabanosów (u mnie od Doliny Dobra)
średnia puszka kukurydzy (140g)
1/2 puszki czerwonej fasolki (125g)
250g ogórków kiszonych (kilka większych sztuk)
100 mozzarelli w kostce
40g majonezu light
80g jogurtu naturalnego
20g musztardy sarepskiej
20g szczypiorku
pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Kroimy paprykę, ser, kabanosy i ogórki w kostkę.
2. Łączymy je z kukurydzą i fasolką oraz drobno poszatkowanym szczypiorkiem.
3. Mieszamy całość z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy i pieprzu*.
*Niech nie przyjdzie Wam do głowy dodanie soli, bo za sprawą ogórków kiszonych całość jest wystarczająco słona, uwierzcie mi :)
Przepis na pożywną sałatkę z kabanosami podejrzałam u mojej mamy, która przygotowała ten specjał
na ostatnie święta i zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Sałatka ta jest bardzo sycąca,
a do tego kolorowa - dla jedzących oczami będzie to szczególnie ważny argument :)
Świetnie nada się na prowiant do szkoły/pracy (wiem, bo testowałam)!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro