Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g po odsączeniu)
30g kaszy jęczmiennej
20g kukurydzy z puszki
20g groszku z puszki
20g ciecierzycy z puszki
20g czerwonej papryki
szczypiorek
20g śmietany 10% tłuszczu
sól ziołowa i pieprz
1 łyżeczka majeranku
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na sypko.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Przez 5 min. podsmażamy na niej kaszę, kukurydzę, groszek, ciecierzycę i drobno pokrojoną paprykę.
4. Dodajemy śmietanę wymieszaną z przyprawami oraz drobno posiekany szczypiorek i dusimy sos przez ok. 2 min.
5. Dorzucamy rozdrobnionego widelcem tuńczyka i podgrzewamy potrawkę jeszcze przez kilka minut.
Potrzebowałam na szybko jakiegoś pomysłu na bezmięsny obiad z dużą zawartością białka, ale równocześnie szybkiego i prostego w przygotowaniu. Przejrzałam więc swoje kuchenne zapasy i tak powstała
potrawka z tuńczykiem i kaszą. Dzięki temu, udało mi się wykorzystać wszystkie "resztki" z lodówki. Dodatkowo, mam już teraz w zanadrzu awaryjny przepis na szybki, ale nadal bardzo smaczny obiad :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro