Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
150g dorsza
150f fasolki szparagowej
15g cebuli
1 ząbek czosnku
30g mozzarelli
50g passaty pomidorowej
sól ziołowa i pieprz
Wykonanie
1. Kroimy oczyszczoną fasolkę na połówki i gotujemy je na parze przez ok. 15 min.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy cebulę w grubą kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy przez chwilę na suchej patelni.
4. Kroimy dorsza w kostkę, doprawiamy go pieprzem i solą. Podsmażamy rybę na małym ogniu przez ok. 5 min.
5. Dodajemy do niej fasolkę oraz passatę i dusimy całość na małym ogniu przez kolejne 10 min.
Jeśli macie w zamrażalniku zapas wakacyjnej fasolki i lubicie ryby,
to polecam Waszej uwadze pomysł na potrawkę z dorsza i fasolki.
Przepis nie powinien pokonać nawet kulinarnych amatorów, a całość jest sycąca, a przy tym lekka.
Sprawdzi się w sam raz jako pożywna kolacja lub część składowa wysokobiałkowego obiadu.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro