Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

150g dorsza

150f fasolki szparagowej

15g cebuli

1 ząbek czosnku

30g mozzarelli

50g passaty pomidorowej

sól ziołowa i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy oczyszczoną fasolkę na połówki i gotujemy je na parze przez ok. 15 min.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy cebulę w grubą kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy przez chwilę na suchej patelni.

4. Kroimy dorsza w kostkę, doprawiamy go pieprzem i solą. Podsmażamy rybę na małym ogniu przez ok. 5 min.

5. Dodajemy do niej fasolkę oraz passatę i dusimy całość na małym ogniu przez kolejne 10 min.

Jeśli macie w zamrażalniku zapas wakacyjnej fasolki i lubicie ryby,
to polecam Waszej uwadze
pomysł na potrawkę z dorsza i fasolki.
Przepis nie powinien pokonać nawet kulinarnych amatorów, a całość jest sycąca, a przy tym lekka.

Sprawdzi się w sam raz jako pożywna kolacja lub część składowa wysokobiałkowego obiadu.

18/01/2023

Potrawka z dorsza i fasolki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro