Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 60 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g polędwiczki wieprzowej
1/3 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
sól i pieprz ziołowy
2 łyżki mieszanki włoskich ziół
300 ml soku pomidorowego
10g ziaren słonecznika
30g mozzarelli
80g kuskusu perłowego
Wykonanie
1. Na teflonowej patelni podsmażamy przez 5 min. pokrojoną w plastry cebulę i czosnek.
2. Dodajemy do nich pokrojone w paski mięso i smażymy przez kolejne 10 min.
3. Wrzucamy przyprawy, zalewamy całość sokiem, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez ok. 45 min.
4. Kilka minut przed końcem smażenia dodajemy ziarna słonecznika i pokrojony w kostkę ser.
5. W międzyczasie, gotujemy kuskus na sypko i podajemy z mięsem.
Mnóstwo razy przygotowywałam mięso w sosie na bazie passaty, ale dopiero teraz wpadłam na pomysł upichcenia polędwiczek wieprzowych w soku pomidorowym. Mięso wyszło mięciutkie, a całości dopełnił chrupiący słonecznik i ciągnący się ser. Przepis jest banalnie prosty, a smakuje pysznie,
więc jeśli nie macie pomysłu na obiad, to ta makroreceptura na pewno się u Was sprawdzi :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro