Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 2 porcje x 6 placuszków
Składniki
20g mąki owsianej
200g serka wiejskiego
2 jajka
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki na dość rzadką masę.
3. Wylewamy masę na patelnię formując małe placuszki. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 4 min. na każdej ze stron.
Uwielbiam serek wiejski, więc gdy odkryłam, że ma w sobie mnóstwo białka, byłam wniebowzięta.
I tak zaczęły się moje serkowe testy. Na pierwszy ogień poszły placuszki z serkiem wiejskim.
Mają ciekawy smak i świetnie komponują się zarówno z warzywami, jak i owocami.
Na pewno przypadną do gustu osobom, które lubią kuchenne eksperymenty :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro