Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minuty
Ilość: 3 placuszki
Składniki
20g kleiku ryżowego
70g gęstego jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron i podajemy z owocami.
Jesteście zabiegani, a szukacie niebanalnego pomysłu na szybką przekąskę?
Jeśli tak, to mam dla Was przepis na proste placuszki z kleiku ryżowego.
Przygotujecie je w dosłownie 10 minut, ale obiecuję, że efekt będzie pyszny!
Co prawda, nie jestem fanką przetworzonych produktów, ale raz na jakiś czas na pewno nam nie zaszkodzą :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro