Czas przygotowania: 4 minuty

Czas smażenia: 6 minuty

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

20g kleiku ryżowego

70g gęstego jogurtu wysokobiałkowego

1 jajko

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron i podajemy z owocami.

Jesteście zabiegani, a szukacie niebanalnego pomysłu na szybką przekąskę?

Jeśli tak, to mam dla Was przepis na proste placuszki z kleiku ryżowego.

Przygotujecie je w dosłownie 10 minut, ale obiecuję, że efekt będzie pyszny!

Co prawda, nie jestem fanką przetworzonych produktów, ale raz na jakiś czas na pewno nam nie zaszkodzą :)

29/01/2021

Placuszki z kleiku ryżowego

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro