Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 3 placuszki
Składniki
25g mąki pszennej pełnoziarnistej
białko z 1 jajka (ok. 33g)
50g jogurtu wysokobiałkowego/skyru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5g erytrolu
1 kostka mlecznej czekolady bez cukru
kilka czereśni
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką mąkę, białko, erytrol i proszek do pieczenia do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wylewamy porcje ciasta na patelnię formując placuszki.
4. Posypujemy je pokrojoną w kostkę czekoladą i dekorujemy ćwiartkami wydrylowanych czereśni.
5. Smażymy całość na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Placuszki z czekoladą i czereśniami to pyszna, a przy tym lekka propozycja,
która jest tak dobra, żę nie wymaga specjalnej reklamy. Można ją przygotować w dosłownie kilka minut
przy użyciu podstawowych składników, więc poradzi z nią sobie nawet największy kulinarny amator :)
Zatem - nie przedłużając - do dzieła!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro