Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

25g mąki pszennej pełnoziarnistej

białko z 1 jajka (ok. 33g)

50g jogurtu wysokobiałkowego/skyru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

5g erytrolu

1 kostka mlecznej czekolady bez cukru

kilka czereśni

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką mąkę, białko, erytrol i proszek do pieczenia do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wylewamy porcje ciasta na patelnię formując placuszki.

4. Posypujemy je pokrojoną w kostkę czekoladą i dekorujemy ćwiartkami wydrylowanych czereśni.

5. Smażymy całość na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Placuszki z czekoladą i czereśniami to pyszna, a przy tym lekka propozycja,
która jest tak dobra, żę nie wymaga specjalnej reklamy.
Można ją przygotować w dosłownie kilka minut
przy użyciu podstawowych składników, więc poradzi z nią sobie nawet największy kulinarny amator :)

Zatem - nie przedłużając - do dzieła!

24/06/2021

Placuszki z czekoladą i czereśniami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro