Czas przygotowania: 7 minut
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 6 placuszków
Składniki
30g mąki orkiszowej
30g kuskusu
100g chudego twarogu
1 jajko
10g erytrolu
Wykonanie
1. Zalewamy kuskus wrzątkiem (1 cm powyżej linii kaszy) i odcedzamy go, gdy napęcznieje (po ok. 5 min.).
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 4 min. na każdej ze stron.
Nie jesteście fanami twarogu, ale potrzebujecie smacznego posiłku z dużą ilością białka?
Łapcie przepis na placuszki twarogowe z kuskusem!
Dzięki kaszy placuszki są mniej kwaśne i bardziej delikatne.
Można je zjeść na ciepło (to moja ulubiona wersja) lub na zimno w szkole/pracy.
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro