Czas przygotowania: 7 minut

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 6 placuszków

 

 

Składniki

 

30g mąki orkiszowej

30g kuskusu

100g chudego twarogu

1 jajko

10g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy kuskus wrzątkiem (1 cm powyżej linii kaszy) i odcedzamy go, gdy napęcznieje (po ok. 5 min.).

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 4 min. na każdej ze stron.

Nie jesteście fanami twarogu, ale potrzebujecie smacznego posiłku z dużą ilością białka?

Łapcie przepis na placuszki twarogowe z kuskusem!
Dzięki kaszy placuszki są mniej kwaśne i bardziej delikatne.

Można je zjeść na ciepło (to moja ulubiona wersja) lub na zimno w szkole/pracy.

17/02/2020

Placuszki twarogowe z kuskusem

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro