Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 3 placuszki
Składniki
1 kromka pełnoziarnistego chleba tostowego
50g chudego twarogu
1 jajko
5g erytrolu
20g mleka (u mnie 2%)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Rozgniatamy widelcem namoczony w mleku chleb, twaróg, jajko i erytrol tworząc jednolitą masę.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 4 min. na każdej ze stron.
Jeśli chodzi o placuszki, to mogłabym je jeść na okrągło!
Głównie dlatego, że są szybkie w przygotowaniu, a nigdy się nie nudzą - liczba wariantów smakowych jest przecież nieograniczona. Tym razem przygotowałam placuszki twarogowe z chleba tostowego - oryginalne,
smaczne i pełne białka. Na szybką przekąskę sprawdzą się w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro