Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

1 kromka pełnoziarnistego chleba tostowego

50g chudego twarogu

1 jajko

5g erytrolu

20g mleka (u mnie 2%)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Rozgniatamy widelcem namoczony w mleku chleb, twaróg, jajko i erytrol tworząc jednolitą masę.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 4 min. na każdej ze stron.

Jeśli chodzi o placuszki, to mogłabym je jeść na okrągło!

Głównie dlatego, że są szybkie w przygotowaniu, a nigdy się nie nudzą - liczba wariantów smakowych jest przecież nieograniczona. Tym razem przygotowałam placuszki twarogowe z chleba tostowego - oryginalne,
smaczne i pełne białka. Na szybką przekąskę sprawdzą się w sam raz :)

22/08/2021

Placuszki twarogowe z chleba tostowego

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro