Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 3 placuszki
Składniki
20g pełnoziarnistej mąki pszennej
1 jajko
20g szpinaku
20g skyru
15g erytrolu
50g chudego twarogu
25g arbuza
1 łyżka płatków migdałów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy na gładką (dość rzadką) masę mąkę, jajko, szpinak i 10g erytrolu.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
5. Podajemy je z twarogiem zblendowanym z arbuzem i pozostałym erytrolem oraz płatkami migdałów.
W przypadku placuszków szpinakowych z kremem arbuzowym sama nie wiem,
czy bardziej podoba mi się ich smak, czy wygląd :P A to wszystko dlatego,
że nie tylko smakują rewelacyjnie, ale też niesamowicie cieszą oko.
Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub zdrowy deser. Wybór należy do Was :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro