Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

20g pełnoziarnistej mąki pszennej

1 jajko

20g szpinaku

20g skyru

15g erytrolu

50g chudego twarogu

25g arbuza

1 łyżka płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy na gładką (dość rzadką) masę mąkę, jajko, szpinak i 10g erytrolu.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

5. Podajemy je z twarogiem zblendowanym z arbuzem i pozostałym erytrolem oraz płatkami migdałów.

W przypadku placuszków szpinakowych z kremem arbuzowym sama nie wiem,
czy bardziej podoba mi się ich smak, czy wygląd :P A to wszystko dlatego,
że nie tylko smakują rewelacyjnie, ale też niesamowicie cieszą oko.

Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub zdrowy deser. Wybór należy do Was :)

08/08/2022

Placuszki szpinakowe z kremem arbuzowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro