Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 3 placuszki
Składniki
20g mąki ryżowej
50g jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
10g masła migdałowego
5g płatków migdałów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką mąkę, jajko, jogurt i masło orzechowe do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy ciasto na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka.
4. Posypujemy placki płatkami migdałów i smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Przepis na placuszki podwójnie migdałowe to świetny pomysł na szybką i wartościową przekąskę
pełną zdrowych tłuszczów, którą przygotujecie w dosłownie kilka minut.
Dzięki migdałom takie placuszki są nie tylko piekielnie dobre, ale też cudownie pachną.
Czy można chcieć czegoś więcej? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro