Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

20g mąki ryżowej

50g jogurtu wysokobiałkowego

1 jajko

10g masła migdałowego

5g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką mąkę, jajko, jogurt i masło orzechowe do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy ciasto na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka.

4. Posypujemy placki płatkami migdałów i smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Przepis na placuszki podwójnie migdałowe to świetny pomysł na szybką i wartościową przekąskę
pełną zdrowych tłuszczów, którą przygotujecie w dosłownie kilka minut.

Dzięki migdałom takie placuszki są nie tylko piekielnie dobre, ale też cudownie pachną.

Czy można chcieć czegoś więcej? :)

10/04/2021

Placuszki podwójnie migdałowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro