Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 4 placuszki
Składniki
60g orzechów nerkowca
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
2 łyżki wody
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mileimy orzechy na mąkę.
3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Niby to oczywiste, ale dopiero niedawno odkryłam, że orzechy można bardzo łatwo przerobić na mąkę.
Bardzo mi się ten pomysł spodobał, więc postanowiłam przygotować placuszki mocno orzechowe.
Efekt końcowy - wilgotne i smaczne placuszki rozpływające się ustach - bardzo mi się spodobał,
więc na pewno będę jeszcze robiła "testy" z innymi rodzajami orzechów!
Niby to oczywiste, ale dopiero niedawno odkryłam, że orzechy można bardzo łatwo przerobić na mąkę.
Bardzo mi się ten pomysł spodobał, więc postanowiłam przygotować placuszki mocno orzechowe.
Efekt końcowy - super zapach i smak - bardzo mi się spodobał, więc na pewno będę jeszcze robiła
"testy" z innymi rodzajami orzechów!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro