Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 2 placuszki
Składniki
15g mąki ryżowej
1/2 op.budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
1/2 świeżej figi
1 jajko
30s skyru
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do pancake'ów.
2. Mieszamy łyżką mąkę, proszek budyniowy, jajko, skyr i wydrążony miąższ z figi.
2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy 2 placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Sezon na figi w pełni, więc postanowiłam wykorzystać je jako zdrowy zamiennik cukru.
Przygotowałam przy ich użyciu szybkie placuszki figowe,
czyli pyszną przekąskę, z której przygotowaniem poradzi sobie naprawdę każdy.
Są smaczne, a do tego bez gaama cukru czy słodzików!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro