Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 2 placuszki

 

 

Składniki

 

15g mąki ryżowej

1/2 op.budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

1/2 świeżej figi

1 jajko

30s skyru

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do pancake'ów.

2. Mieszamy łyżką mąkę, proszek budyniowy, jajko, skyr i wydrążony miąższ z figi.

2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy 2 placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Sezon na figi w pełni, więc postanowiłam wykorzystać je jako zdrowy zamiennik cukru.

Przygotowałam przy ich użyciu szybkie placuszki figowe,

czyli pyszną przekąskę, z której przygotowaniem poradzi sobie naprawdę każdy.

Są smaczne, a do tego bez gaama cukru czy słodzików!

29/09/2021

Placuszki figowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro