Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 10 mniejszych placuszków
Składniki
50g mąki orkiszowej
1 jajko
150g czarnej fasoli z puszki
1 dojrzały banan (ok. 120g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.
2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.*
*Uważajcie przy obracaniu, bo placuszki lubią się rozrywać.
Zawsze chciałam wypróbować przepisu z czarną fasolką, ale jakoś nigdy nie miałam na nią pomysłu.
Na szczęście jakiś czas temu znalazłam przepis na placki fasolowe z bananem.
Połaczenie fasoli z bananem zawsze mnie dziwiło, ale teraz już wiem, że zupełnie niesłusznie.
Placuszki są pożywne i słodkie, więc jak dla mnie, to idealny zestaw na dobry początek dnia :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro