Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 10 mniejszych placuszków

 

 

Składniki

 

50g mąki orkiszowej

1 jajko

150g czarnej fasoli z puszki

1 dojrzały banan (ok. 120g)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.

2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.*

 

*Uważajcie przy obracaniu, bo placuszki lubią się rozrywać.

Zawsze chciałam wypróbować przepisu z czarną fasolką, ale jakoś nigdy nie miałam na nią pomysłu.

Na szczęście jakiś czas temu znalazłam przepis na placki fasolowe z bananem.

Połaczenie fasoli z bananem zawsze mnie dziwiło, ale teraz już wiem, że zupełnie niesłusznie.
Placuszki są pożywne i słodkie, więc jak dla mnie, to idealny zestaw na dobry początek dnia :)

24/03/2020

Placuszki fasolowe z bananem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro