Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 placuszki
Składniki
30g mąki owsianej
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
5g kakao
5g erytrolu
10g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mielimy orzechy w młynku na mąkę, lub rozgniatamy je tłuczkiem do mięsa.
3. Mieszamy łyżką wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
6. Podajemy placuszki z owocami lub jogurtem owocowym.
Placuszki na śniadanie to coś, co bardzo lubię :)
Szczególnie, jeśli nie mam czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków.
Placuszki czekoladowe z orzechową nutką smażę zazwyczaj dzień wcześniej,
bo są pyszne nawet na zimno. Sprawdźcie sami!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro