Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 4 placuszki

 

 

Składniki

 

30g mąki owsianej

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

5g kakao

5g erytrolu

10g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mielimy orzechy w młynku na mąkę, lub rozgniatamy je tłuczkiem do mięsa.

3. Mieszamy łyżką wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

6. Podajemy placuszki z owocami lub jogurtem owocowym.

17/03/2020

Placuszki czekoladowe z orzechową nutką

Placuszki na śniadanie to coś, co bardzo lubię :)

Szczególnie, jeśli nie mam czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków.

Placuszki czekoladowe z orzechową nutką smażę zazwyczaj dzień wcześniej,
bo są pyszne nawet na zimno.
Sprawdźcie sami!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro