Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 4 placuszki
Składniki
20g mąki z amarantusa
50g jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
5g erytrolu
5g wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką mąkę, jajko, jogurt i erytrol do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy ciasto na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka.
4. Posypujemy placki wiórkami kokosowymi i smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
To prawda, że mąka z nasion amarantusa ma nieco specyficzny smak, ale z uwagi na swoje dobroczynne
dla zdrowia właściwości, nie należy się do niej zniechęcać. Placuszki amarantusowe na słodko
są świetnym dowodem na to, że odpowiednio dobrane dodatki mogą zdziałać cuda!
A przecież przepis na smaczne i pożywne placuszki zawsze się przyda, prawda? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro