Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 4 placuszki

 

 

Składniki

 

20g mąki z amarantusa

50g jogurtu wysokobiałkowego

1 jajko

5g erytrolu

5g wiórków kokosowych

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką mąkę, jajko, jogurt i erytrol do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy ciasto na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka.

4. Posypujemy placki wiórkami kokosowymi i smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

To prawda, że mąka z nasion amarantusa ma nieco specyficzny smak, ale z uwagi na swoje dobroczynne
dla zdrowia właściwości, nie należy się do niej zniechęcać.
Placuszki amarantusowe na słodko
są świetnym dowodem na to, że odpowiednio dobrane dodatki mogą zdziałać cuda!
A przecież przepis na smaczne i pożywne placuszki zawsze się przyda, prawda? :)

07/06/2021

Placuszki amarantusowe na słodko

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro